Pikaluotto 2017

Pikaluotto on yhteisnimitys, joka kattaa niin pikavipit, pikalainat kuin yksityislainat. Pikaluottokulttuuri on rantautunut Suomeen kunnolla vasta 2000– luvulla ja ne ovat saavuttaneet suuren suosion. Pikaluottoja tarjoavia yrityksiä on Suomessa jo useita kymmeniä.

Kenelle pikaluotot sopivat?

Pikaluotto käy nopeaan rahantarpeeseen, mikäli on täysi varmuus, että sen saa maksettua viimeistään eräpäivänä takaisin. Pikaluotot eivät sovi pidempiaikaiseen rahan tarpeeseen tai jatkuvista talousongelmista kärsiville. Suuriin luottoihin nähden, pikalainojen korkeammat kulut ja korot yleensä vain vaikeuttavat tilannetta entisestään. Useimmat pikaluottoyritykset varoittavatkin, että lainoja ei kannata ottaa, mikäli taloudellinen tilanne on muutenkin epävakainen.

Kuka voi saada pikaluoton?

pikaluotto 2017

Pikaluottoyritykset itse määrittävät omat kriteerinsä lainojen saamiseen. Useimmiten kriteereinä ovat kunnossa olevat luottotiedot, sekä mahdolliset ikärajoitukset. Tämän lisäksi suurempia lainoja hakiessa yleensä vaaditaan jonkinlainen takuu / todistus siitä, että lainaa hakevalla henkilöllä on säännölliset kuukausitulot.

Yhtenä lain määrittämänä kriteerinä kaikille lainoille toimii täysi-ikäisyys. Moni yritys on myös porrastanut lainan saamisen ikätaulukon mukaisesti niin, että mitä vanhempi hakija, sen suurempi lainan tämän on mahdollista saada. Toisilla yrityksillä on myös ikäraja, jonka täytettyään lainaa ei voi enää hakea. Yleensä tämä raja on 75 vuotta.

Miten pikaluoton voi saada?

Pikaluottoja myönnetään useilla eri tavoilla, ja niiden saaminen riippuu yrityksen käytännöstä. Tavallisimpia tapoja ovat kuitenkin tekstiviestitilaus, puhelimitse soittamalla tilaaminen tai nettihakemuksen täyttäminen. Nettihakemukset löytyvät yritysten kotisivuilla. Myös muita vaihtoehtoja pikalainojen saamiseksi on, esimerkiksi muutama yritys tarjoaa erilaisia kännykkäsovelluksia lainojen hakemiseen. Huolehdi, että tiedät kaikki lainan korot ja kulut ennen tilaamista.

Mitä kannattaa huomioida pikaluottoa ottaessaan?

Pikaluottoa ottaessa kannattaa ehdottomasti verrata korkoja ja kuluja. Helpoiten saat vertailtua edullisimpia lainan tarjoajia vertaamalla todellisia vuosikorkoja, jotka laki velvoittaa ilmoittamaan aina lainan yhteydessä. Tämä summa on luettava selkeästi myös ennen lainahakemuksen jättämistä. Ei kannata luottaa yrityksiin, jonka sivuilta näitä tietoja ei löydä.

Kannattaa myös tarkistaa mahdolliset laskutuskulut ja muut maksut, sekä sen, minkä summan todellisuudessa maksat takaisin ja millä aikavälillä. Näissä summissa on jopa useiden satojen prosenttien eroja eri yritysten kesken.

Internetistä voit löytää myös erilaisia vippivertailukoneita, joilla voit vertailla haluamiasi pikavippejä keskenään, tai kone laskee sinulle suoraan mikä yritys tarjoaa juuri nyt sinulle parhaimmat pikavipit. Yksittäisiin taulukoihin lainantarjoajan kotisivuilla ei kannata luottaa, sillä marginaalit vaihtelevat yleensä niin paljon ja usein, ettei tilastot yleensä ole ajankohtaisia. Huomaathan myös pitää puolesi lainojen hakemisessa – korkoja tai kuluja ei ole laillista suurentaa tai muuttaa ilman erillistä ilmoitusta tai sopimusta lainantarjoajan taholta.

Tärkeintä on tietysti myös miettiä, onko sinun mahdollista todellisuudessa maksaa lainaamasi summa takaisin. Maksamatta jättäminen johtaa luottotietojen menetykseen ja erilaisiin seuraamuksiin siitä eteenpäin. Mikäli sinulla on ongelmia lainan maksussa, otathan aina yhteyttä luoton myöntäjään asioiden sopimiseksi.