Pikalaina Heti Tilille (2018)

Internetin tullessa aina suositummaksi, ovat myös lainahakemukset laskeutuneet nettiin - ja lainan tarjoajia onkin todella paljon! Netissä saatavat pikalainat ovat yleensä pikavippejä tai pikaluottoja. Myös oman verkkopankin kautta voi monissa pankeissa lähettää lainahakemuksen kulutus- tai joustoluotolle. Pankin kautta haettavissa lainoissa kuitenkin käsittelyaika on yleensä pidempi kun taas pikavippien saaminen onnistuu monesti muutamassa tunnissa. Internetin kautta haettavissa lainoissa kannattaa kuitenkin olla tarkkana jo sillä kun saat pikalainaa heti netistä, tulee sitä otettua liian kevyin perustein.

pikalaina 2017

Netin kautta haettavissa lainoissa on aina omat riskinsä. Pikalainojen hakeminen netistä on erittäin helppoa, eikä vie paljoa aikaa. Tämä on sekä hyvä, että huono ominaisuus, sillä lainojen ottamista ei ehkä harkita aina riittävästi ennen lainahakemuksen jättämistä. Esimerkiksi mikään ei estä ottamasta pikavippiä päihtyneenä, joka voi johtaa suuriinkin maksuvaikeuksiin, ja jälkeenpäin luottotietojen menetykseen. Harvempia pikavippejä saa enää peruutettua tilauksen jälkeen. Jonkin verran pikavippejä on myös otettu toisen ihmisten nimiin, joka taas ei henkilökohtaisessa pikalainan hakemisessa esim. pankkikonttorissa onnistuisi.

Hyvänä puolena nettilainoissa on se, että niitä saa helposti todelliseen tarpeeseen - jos siis oikeasti tulee akuutti rahan tarve, esimerkiksi vesivahinko, omaisuus on anastettu, tai lemmikin yllättävä lääkärireissu. Näissä tilanteissa voi olla hyvinkin nopea rahantarve, ja siinä vaiheessa tarkoitus pyhittää sen, millä summalla ja koroilla rahoja joutuu maksamaan takaisin. Silti, kiireenkin keskellä nettilainojen vertailu ehdottomasti kannattaa, ja kannattaakin valita itselleen kaikkein edullisin ja paras vaihtoehto myös takaisinmaksun kannalta. Netissä on myös olemassa erilaisia laskureita joilla voit tarkistaa mikä pikavippipalvelu vastaa juuri sinun rahantarvettasi. Uusia pikalainoja voit katsella myös osoitteesta https://seriffilaina.fi/uudet-pikavipit-ja-lainapalvelut/.

Mikä on pikalaina?

Ennen kuin voimme kunnolla perehtyä pikalainojen vertailuun ja arvosteluun, on hyvä varmistaa että kaikki ovat tietoisia mitä pikalainat oikein ovat.

Tietenkin jo termistä pikalaina voi jonkin verran päätellä mistä puhutaan. Puhutaan siis lainasta, jota voi saada nopeasti. Tämän lisäksi tämä laina myös maksetaan takaisin nopeasti. Yleinen maksuaika onkin 6 kuukautta. Tuo pika -etuliite kertookin melkein sen olennaisen näistä lainoista, ja sen miten ne eroavat monista muista yleisesti käytetyistä lainoista.

​Pikalaina ei kuitenkaan ole vain laina, jota haetaan lyhyeksi ajaksi. Yleisnimityksenä se on nimittäin myös yleistynyt kansankielessä tarkoittaamaan yleisesti lainoja tai vippejä, joita voi hakea netistä ilman pankkeja tai muita tavallisia rahoituslaitoksia. Pikavipit ovatkin erilaisia lainoja kuin esimerkiksi pankista saatavat, ja jos joku sanoo hakevansa pikalainaa, ei kukaan yleensä odota tämän tarkoittavan, että lainaa nostettaisiin pankista. Se tarkoittaa netistä haettavaa lainaa, joka saadaan nopeasti omaan käyttöön.

Yleinsä myös kun puhutaan pikalainoista, puhutaan lainoista joiden summat ovat rajatut. Ennen vanhaan oli hyvin vaikea saada pikalainaa netistä yli 500 euroa, mutta nykyään pikalainojen summat voivat liikkua jopa useamman tuhannen paikkeilla. Yleensä kuitenkin kun lainasumma nousee yli 2000 euron, siirrytään enemmän kulutusluottojen puolelle jotka eroavat omalla tavallaan muista lainoista.

Ytimmekkäästi voitaisiin pikalainan sanoa olevan siis kohtuullisen pieni laina, jota haetaan netistä siihen erikoistuneista lainapaikoista. Lisäksi sen maksuaika on yleensä lyhyempi kuin luotoilla, mutta voi olla kuitenkin pidempikin tietyistä firmoista haettaessa. Yleensä kuitenkin tämä laina makset​aan takaisin viimeistään vuoden sisällä, pienemmistä summista puhuttaessa parissa kuukaudessa.

Enään ei kuitenkaan eletä vuotta 2007, jolloin pikalainojen maksuaika oli tavallisesti vain viikon tai kaksi. Nykyään maksuaikaa on yleensä minimissään 2 viikkoa, ja normaalistikkin ainakin kuukausi. Erityisesti pikalaina 6kk maksuajalla on tavallinen ja suosittu.

Pikalainaa on myös todella nopea saada ja hakea. Lainahakemuksia voi täyttää suoraa netistä menemättää koskaan mihinkään muualle kodin ulkopuolelle fyysisesti, jolloin hakemus käsitellään joissakin firmoissa jopa suoraan koneellisesti, tarkoittaen että hyväksytyn tai kielteisen päätöksen saa kuulla heti samantien.

Jos siis rahaa tarvitsee saada nopeasti (puhutaan tunneista), ei pikalainaa parempaa vaihtoehtoa oikein ole. Ei olekaan mikään ihme siis, että ne ovat vuonna 2017 erittäin suosittu rahoitusväline, jos tarvitaan muutamasta satasesta tonniin lainaa nopeasti tilille.​

Miten netistä voi saada pikalainaa?

Esimerkiksi suoraan googlaamalla löytää useita eri lainan tarjoajia. Kannattaa kuitenkin vertailla todellisia vuosikorkoja ja lainan kuluja, sekä miettiä lainasi tarvetta. Näiden vertailuun on tarjolla erilaisia laskureita. Ei kuitenkaan kannata aina uskoa pikavippiyritysten tarjoamiin taulukoihin, sillä tiedot eivät yleensä ole ajan tasalla. Yleensä nopeasti netin kautta saatavat lainat ovat hyvinkin korkeakorkoisia, eivätkä sovellu pitkäaikaiseen rahan tarpeeseen. Tavallisesti nämä lainat on maksettava takaisin muutaman viikon sisällä – korkoineen, jotka saattavat olla jopa 500% vuosikorolla. Parasta on aina, jos pystyy lainaamaan joltain tutulta tai sukulaiselta ilman korkoa, tai pienemmällä korolla. Myös pankkien korot ovat näihin verrattuna huomattavasti pienempiä, mutta vievät ajallisesti kauemmin saada, sekä kriteerit ovat monesti suuremmat.

Kysymys siis siitä, miten tai mistä pikalainaa voi saada on hieman turha. Tärkeämpää on miettiä, mistä saada pikalainaa kohtuullisin kustannuksin ja ehdoin, jotka sopivat juuri sinun tarkoituksiisi.

Vertailemalla voit säästää satoja euroja kustannuksissa, ja jos tiedät oikeat paikat (jotka me kerromme), voit saada jopa muutaman lainan täysin ilman kuluja tai korkoja.

Käytä siis hetki lukemalla pikalainavertailumme, ja tiedät sitten mistä se laina kannattaa hakea, ei vain mistä sitä on mahdollista ottaa!​ Ja voit myös aina lukea tarkempia arvostelujamme eri firmoista, joista voimme suositelle ainakin seuraavia:

Kuka voi saada lainaa netistä?

Jos puhutaan yleisesti, kenen on ylipäätänsä mahdollista tälläinen vippi saada, se voidaan tarjota seuraavat ehdot täyttäville ihmisille:

  • Heillä on pysyvä asuinpaikka Suomessa
  • Heillä on nettipankkitunnukset
  • He ovat vähintään 18 vuotiaita
  • Heillä ei ole maksuhäiriömerkintöjä.

Yleisesti voidaan kuitenkin sanoa, että jokaisella paikalla on hieman omat ehtonsa, jotta lainaa voi saada.

Täy​ttämällä vain nämä yllämainitut ehdot on pikalainaa mahdollista nostaa, mutta moni paikka ei suostu antamaan sitä vain nämä ehdot täyttäville lainaajille. Yleisiä muita ongelmia tai haasteita ovat ainakin seuraavat.

Pikalaina 18 vuotiaalle

Vaikka pikalainaa on periaatteessa mahdollista saada kaikkien täysí-ikäisten ja oikeustoimikelpoisten, ei lainaa netissä anneta enään niin helposti 18 vuotiaille.

Sääntelyn kovennettua luopuivat monet lainaajat nuorten pikavipeistä, ja alkoivat vaatia asiakkailtaan vähintään 20 vuoden ikää. Nykyään ehkä noin 15 % firmoista tarjoaakaan enään lainaa 18v, jonka takia moni nuori turhautuukin siihen, miten haastavaa on löytää lainaa nuorempana.

Pikalainaa 18v on kuitenkin mahdollista saada, kunhan tietää mistä hakea. Ja me autamme sinua löytämään nämä paikat, aivan varmasti.​

Suomenkansalaisuus

Vaikka joissakin firmoissa riittää, että hakijalta löytyy pysyvät katuosoite Suomesta, vaatii moni firma yhä että hakija on myös suomenkansalainen. Se onko tämä käytäntö syrjivä herättää keskustelua, mutta moni lainaaja pelkää että ulkomaankansalaiset voisivat karata helpommin pois Suomesta, ja jättää laskut ja luotot maksamatta.

Tämän takia moni firma vaatiikin 2017 edelleen, että lainanahakija on rekisteröity suomenkansalainen.​

Joidenkin nettilainojen saamiseen vaaditaan verkkopankkitunnuksia, joilla tulee tunnistautua palveluun ennen hakemuksen tekemistä. Näin tarkistetaan hakijan henkilöllisyys. Kannattaa kuitenkin varmistaa ensin, että yrityksestä löytyy kaikki tarvittavat tiedot, eikä kyseessä ole esimerkiksi huijaussivusto tunnusten kalastamiseksi.

Useat nettilainayritykset tarjoavat myös mahdollisuuden joko täyttää valmis lomake heidän sivuillaan, jolloin sinuun otetaan yhteyttä asiaan liittyen, tai ohjeistetaan miten puhelimitse tai tekstiviestillä voi hakea pikavipin. Uutuutena hakumahdollisuuksiin on tullut kännykkäsovellus, jolla voit hakea pikalainaa. Kännykkäsovellus vaatii myös Internet-yhteyden ja korvaa tavallaan verkkohakemuksen.

Miksi hakea pikalainaa netistä?

Vaikka jotkut ovat edelleen sitä mieltä, että kaiken maailman pikalainat ja pikavipit pitäisi kieltää kokonaan, on olemassa monia etuja sen suhteen, että tälläisiä lainoja on tarjolla.

Myös pikalainat ovat kehittyneet ajan saatossa hurjasti, ja nykyään niillä on monia etuja, joita ei muualta voi saada. Jos rahaa täytyy saada nopeasti, ei sitä oikein samalla tavalla ja yhtä nopeasti voi muualta saada, ja vielä hyvin kohtuullisin kustannuksin. Onkin hieman väärin, että pikavippien maine on niin heikko vain sen takia, että osa käyttää niitä väärin. Samanlaisia otsikoita ei saada ihmisistä, jotka eivät maksa autolainojaan ajoissa, jätä verojaan maksamatta tai ovat luottokorttiveloissa.

Myönnettävä on, että kun pikavipit tulivat Suomeen, oli ala hieman villi länsimainen. Nykyään se on kuitenkin hyvin aikuistunut ja säädelty, jonka takia se toimiikin aivan eri tavoin. Se on myös kehittänyt monia teknisiä ratkaisuja, joita ei löydä muualta rahoitusmaailmasta.

Tässä joitakin suurimpiä syitä, miksi pikalainoja ylipäätänsä otetaankin.​

Kätevyys

Pikalainat ovat yksi kätevimmistä ja helpoimmista tavoista hakea lainaa, varsinkin heille jotka eivät ole varallisuuden yläpäässä yhteiskunnassa. Vakuuksia ei nimittäin näissä lainoissa yleensä tarvita (https://seriffilaina.fi/lainaa-ilman-vakuuksia/)

Monesti pikavippien kriitikoilla onkin hieman väärentynyt kuva siitä, kuinka helppoa tai vaikeaa ihmisten on saada lainaa. On totta, että hyvätuloisten on usein melko vaivatonta hakea lainaa pankista, ja saada sitä jopa ilman ihmeempää kuulustelua. Samaa ei kuitenkaan käy, mikäli hakia on heikompituloinen, eikä omaa niin vahvoja suhteita pankkiin.

Netistä pikalainaa hakiessa kuitenkin kaikki ovat tässä suhteessa samalla viivalla. Väliä ei ole perheen nimellä, siitä miten tunnet pankin henkilökunnan, omaatko asuntolainan vai ei, oletko sijoittanut rahastoihin yms.

Ainoa mikä oikeasti vaikuttaa, kunhan yllämainitut ehdot ovat täytetty, on se paljonko tienaat tai toisin sanoen, pystytkö maksamaan haluamasi lainasumman takaisin kohtuullisessa ajassa.

Ja vaikka lainaa saisikin pankista, on pikalainoilla vielä iso valttikortti kätevyyden kannalta.

Lainahakemukset ovat tehty nimittäin niin virtaviivaisiksi, että niiden täyttäminen vie hitaimmaltakin alle vartin. Ja suurin osa pystyy tälläisen hakemuksen täyttämään ja lähettämään jo alle 10 minuutissa, ehkä jopa 5 minuutissa. Lainaa voikin saada todella nopeasti.

Lainaa voi siis hakea todella nopeasti, ilman soittoja, paikallakäyntiä tai muuta kontaktia. Klikkaat vain itsesi lainafirman sivuille, ja täytät lyhyen hakemuksen jossa kerrot tarpeesi ja ti​lanteestasi. Siinä kaikki!

Ajansäästö

Oletko joskus yrittänyt hakea lainaa pankista, ja turhautunut siihen kuinka työlästä ja hidasta sen lainan saaminen oikein on? (jos sitä ylipäätänsä saa)

Hakemalla pikalainaa netistä säästää paljon aikaa ja vaivaa, ja lainaa saa huomattavasti nopeammin kuin oikein mitään muuta kautta. Ainoa vertailukelpoinen keino on ehkä sukulaiselta lainaaminen, joka taas on sitten ihan eria asia. Sukulaisilta lainaamisessa on omat negatiiviset puolensa, kuten suhteiden ongelmat ja muut sosiaaliset esteet joita emme taida nyt alkaa tässä käsitellä.

Pikalainojen avulla on helpointa saada lainaa nopeasti, oli tilanne sitten mikä tahansa, jos lainaa täytyisi saada 100 - 5000 €, joskus enemmänkin.​

Lainahakemuksen täyttö vie noin 10 minuuttia keskimäärin, ja tuloksen hakemuksesta voi saada monista paikoista saman tien. Ja mikäli tulos on hyväksytty, aloittavat firmat rahan siirron saman tien, kunhan kello on 7 -23. Yöllä rahoja ei valitettavasti saa laina mukaan tileille siirtää.

Ajallisesti tämä tarkoittaa sitä, että hakemasi pikalaina voi olla tililläsi melkein heti, yleensä viimeistään tunnin sisällä. Mistä muualta voit rahaa saada tämän nopeammin, varsinkaan lähtemättä kotoa pois.​

Mitkä tekijät vaikuttavat siihen, annetaanko sinulle pikalainaa

Kuten aikaisemmin mainitsimme, pikalainat ja pikavipit ovat siitä tasapuolisia lainatuotteita, että ne eivät välitä perhetaustastasi tai sukunimestäsi. Ainoa millä on merkitystä on juuri sinun tilanteesi!

On muutamia asioita joilla on suurin merkitys siihen, hyväksytäänkö lainahakemuksesi, ja jos hyväksytään, millä ehdoilla voit lainaa saada nostettua. Näitä ovat seuraavat:​

Tulosi

Omilla tuloillasi ja saamallasi rahalla on tietenkin suurin vaikutus lainanantajalle sen suhteen, antaako hän sinulle haluaamasi pikavippiä.

Mitä suurempaa lainaa etsit, sitä paremmin sinun täytyy osoittaa, että olet kykeneväinen maksamaan myös lainan takaisin, varsinkin jos kyseessä on vakuudeton laina.

Yleisesti​ kun puhutaan pienistä pikalainoista (50 - 200 euroa), ei monella ole ongelmaa maksaa näitä takaisin melko nopeallakin aikataululla, kunhan tulot ovat säännölliset. Mikään yllätys ei siis olekkaan, että tälläisiä pienempiä lainoja on melko helppo saada netin kautta, ja se ei vaadi paljon todistelua.

Jos kuitenkin tahdot lainaa 1000 euroa tai enemmän, alkaa tuloilla olla jo suurempikin merkitys lainan saantiin ja sen ehtoihin. Hyvä on huomata, että on aivan eri asia riskin kannalta lainata 1000 € 3 kuukauden maksuajalla, tai 2 vuoden maksuajalla.

Jos tulosi ovat heikommat, mutta tarvitsisit hieman suurempaa lainaa, kannattaakin valita firma, joka tarjoaa lainaa pitkällä maksuajalla.

Tärkeämpää kuin absoluuttinen lainasumma onkin kuukausittain maksettavan erän suuruus suhteessa tuloihisi. Yleensä lainapaikat haluavat myös tietää muita menojasi, sillä mitä iloa on 3000 euron kuukausituloista, jos menot ovat normaalina kuuna 3200 euroa.​

Yleisemmin tulot osoitetaan palkkakuitin avulla, mutta tulojen ei tarvitse olla työstä saatuja. Ne voivat olla myös yrittäjätuloja, opintotukea tai eläketuloa. Kaikki tulo lasketaan, kun pohditaan lainan antamista.

Ehjät luottotiedot

​Tulojen jälkeen seuraavaksi tärkein asia on luottotietojen tila. Pikalainaa ei myönnetä ikinä, jos luottotiedot ovat menneet, ja ilman luottotietoja lainan hakeminen on yleensä ajanhukkaa.

Laki ei kiellä luottitiedottomille lainaamista, mutta se on merkki siitä, että ihminen ei ole aikaisemmin maksanut velkojaan, jonka takia lainafirmat mielummin jättävät kokonaan lainat antamatta tälläisille henkilöille.​

Ikäsi

Iällä on merkitystä sen suhteen, mistä ja millaista lainaa tai luottoa voit hakea.

Pikalainaa voidaan myöntää lain mukaan täysi-ikäisille, mutta moni firma ei mieluusti lainaa 18 vuotiaille tai 19-vuotiaalle, vaan vaatii lainaajilta tätä korkeampaa ikää.

Yleisimpiä ikärajoja onkin 20v ja 21v, jonka jälkeen suurimmasta osasta firmoja voi saada kaikkia heidän tarjoamiaan luottoja ilman rajoituksia. Jotkut luotot vaativat kuitenkin jopa 25 vuoden ikää, mutta niissä on yleensä korvauksena sitten huomattavasti paremmat ehdot kuin nuoremmille tarjottavissa lainoissa.​

Periaatteessa tätä voitaisiin pitää eräänlaisena ikärasismina, mutta luotonantajat ovat havainneet, että riski että pikalainaa ei makseta takaisin on selvästi suurempi, mitä nuorempi lainanhakija on. Jonkinlainen raja vaikuttaakin olevan tuossa 20 vuoden iässä, jonka takia se on myös rajana monien pikalainojen ja vippien saannissa.

Tämä ei kuitenkaan ole mikään este 18v pikavippien saannissa. Tarjonta on vain selvästi rajoitetumpaa, ja hinnat ovat monesti hieman kalliimmat tälläisissä lainoissa. Lainasummat voivat myös olla pienemmät kuin vanhemmille annettavissa luotoissa ja lainoissa.​