Lainaa Yhteishakijan Kanssa (2019) – Tässä Ohjeet & Neuvot

Vaikka suurin osa netistä tarjottavista lainoista haetaan ilman takaajia ja vakuuksia, on etua jos pystyy hakemaan lainaa yhteishakijan kanssa.

Ihan pienissä lainoissa tällä ei usein ole väliä, eikä takaajia yleensä pyydetä tai ole oikein mahdollistakaan esittää. Mutta kun lainasummat nousevat yli 2000 euron, ja varsinkin kun aletaan hakea yli 5000 euron lainoja, alkaa yhteishakijan merkitys kasvaa voimakkaasti.

Toki isoakin lainaa on mahdollista saada ilman takaajia, mutta silloin vaaditaan paljon paremmat tulot ja historia, jotta lainaa myönnettäisiin. Lisäksi yksinään haetussa lainassa on järjestään kalliimpi korko, jota saa alemman kun on esittää joku jonka kanssa lainaa hakee.​

Näin haet lainaa yhteishakijan kanssa

Vaikka periaatteessa voit kysellä eri lainapaikoista tarjouksia sillä ehdolla että tarjoat yhteishakijan, ei kovin monessa paikassa vielä ole mahdollisuutta tarjota tätä koneellisesti vaan se pitäisi hoitaa henkilökohtaisen kommunikaation kautta.

Tämän takia helpointa onkin käyttää erilaisia lainojen kilpailutuspalveluja nykyään, jossa hakemusta täyttäessäsi voit laittaa rastin ruutuun kohtaan "haen lainaa yhteishakijan kanssa"; ja saat tarjouksia näiden tietojen perusteella.

Joissakin suuria lainoja tarjoavissa paikoissa tämä onnistuu myös hakemuksen rinnalla, mutta on selvästi harvinaisempaa. Lisäksi jos haet vähääkään suurempaa lainaa, on aina fiksua kilpailuttaa lainatarjoukset ja saada näin usein parempia lainoja kuin vain suoraan hakemalla.

Jos haluat hakea edullista lainaa takaajan kanssa, suosittelemme käyttämään näitä seuraavia lainapaikkoja / lainojen kilpailutuspalveluja:​

lendokuva
 • Lainaa 500 - 50 000€ 
 • Ikäraja 20 v
 • Kilpailuta lainasi nopeasti ja säästä

Lue lisää ja hae tästä >>

1

Lendo on lainaahakevilla avoinna oleva ilmainen palvelu, joka välittää lainahakemuksesi kerralla jopa yli 15 eri lainapalveluun.

Saat siis selvitettyä yhdellä hakemuksella ja samalla vaivalla, millaista lainaa juuri sinulle tarjottaisiin eri firmoista.​

Alat saada hakemuksia heti kun jätät hakemuksen, ja voit sitten valita niistä sen parhaan, tai hylätä ne kaikki. Palvelun käyttö ei nimittäin sido sinua mihinkään!

Simplia
 • Lainaa 500 - 40 000€ 
 • Ikäraja 18 v
 • Useita lainatarjouksia yhdellä hakemuksella helposti

Lue lisää ja hae tästä >>


Simplia on lainojen kilpailutuspalvelu joka ottaa asiakkaakseen kaikki yli 18-vuotiaat suomalaiset.

Palvelun avulla voit lähettää yhden lainahakemuksen yli 10 lainapalveluun, ja saada heiltä nopeasti tarjouksia pyytämästäsi lainasta.

Kilpailutus on sinulle täysin ilmainen, eikä sinun ole pakko hyväksyä mitään hakemusta!

bankNorwegian
 • Lainaa 1000 - 50 000€ 
 • Ikäraja 23 v
 • Paras iso laina

Lue lisää ja hae tästä >>


Bank Norwegian on paras vaihtoehto jos etsit suurempaa lainaa todella edulliseen hintaan ja haluat lainaa yhteishakijan kanssa. Korot alkavat alle 10 %, ja maksuaikaa voi saada jopa 15 vuotta!

Paras iso laina pitkällä maksuajalla ja edullisella hinnalla vuonna 2018!

Eikö ylläolevat lainat oikein napanneet? Katso myös tämä laajempi lainavertailu jossa voit järjestellä lainoja tarpeesi ja kiinnostuksesi mukaan...

Paljonko takaajasta on hyötyä?

Se kuinka paljon etua saat takaajan antamisesta lainaa hakiessa riippuu erityisesti seuraavista seikoista:

 • Kuinka suurta lainaa haet
 • Mikä on oma taloudellinen tilanteesi ja mikä on takaajan tilanne

Se että löytyy yhteishakija ei aina tuo mitään etua, sillä tämänkin henkilön taloudellinen tilanne otetaan huomioon lainaa myönnettäessä. On olemassa tapauksia jossa takaajaksi on tarjottu todella vaikeassa taloudellisessa tilanteessa olevia henkilöitä, jolloin heidän esittäminen hakemuksen yhteydessä voi olla jopa negatiivinen asia.

lainaa yhteishakijan kanssa

Mitä isompaa lainaa haet, sitä enemmän takaajista yleisesti on. Varsinkin jos oma taloudellinen tilanne ei vastaisi sitä, millä yleensä näitä lainoja myönnettäisiin.​

Se että takaaja on mukana vaikuttaa yleensä joko​

Vaikka siis saisitkin lainan yksinkin, jos yhteishakija löytyy, voit säästää lainan kustannuksissa ja saada sen alhaisemmalla korolla.

Jos siis takaaja on jo taskussa, kannattaa heidän nimensä mainita hakemusta jättäessä. Haittaa siitä ei yleensä ole (esimerkkiä lukuunottamatta), ja etuja on monia.

Mutta jos on vaikea löytää yhteishakija, on monia lainoja mahdollista saada nykyään myös ilman heitä, ja lainat ilman vakuuksia ja takaajia ovat vieläkin selvästi suosituimpia verkossa.​