lainaa ilman vakuuksia

Lainaa Ilman Vakuuksia (2018)

Tarjolla olevat lainat voidaan jakaa kahteen pääluokkaan. Toisaalta meillä on tarjolla vakuudellisia lainoja, joista tunnetuimpia ovat mm. asuntolainat ja autolainat. Sitten taas vakuudettomat lainat ovat lainoja, joissa ei ole vakuuksia. Mutta mitä tämä tarkoittaa, ettei lainassa ole vakuuksia? Tästä enemmän, mutta ensiksi nopea listaus ja vertailu parhaista lainoista ilman vakuuksia 2018.

Mikä on laina ilman vakuuksia?

Vakuudet lainassa tarkoittavat periaatteessa sitä, että annat lainan vastineeksi jonkun asian, jolla on yleensä merkittävää rahallista arvoa. Tämä on sitä tilanetta varten, että et saisi maksettua lainaa takaisin sovitulla tavalla. Tällöin lainanantajalle tulee oikeus pitää vastineeksi tai vakuudeksi antamasi tavara, ja esimerkiksi saada ainakin osan lainastaan takaisin myymällä sen eteenpäin.

Vakuudet siis laskevat lainaajan riskiä, jonka takia on helppo ymmärtää miksi he niistä niin pitävät. Mutta tosiaa niiden kääntöpuolena on se, että lainaajan kannalta ne tekevät varsinkin suurempien hankintojen tekemisestä ja lainoittamisesta vaikeampaa. Tämä voi kuitenkin koskea myös pienempiä pikavippejä (https://seriffilaina.fi/pikavippi-heti/), joille voi olla vaikea löytää mitään oikein sopivaa vakuutta. Harva esimerkiksi haluaa luopua hetkeksi televisiostaan tai tietokoneestaan, jonka takia moni etsiikin mielummin lainaa ilman vakuuksia.​

Yleistyksenä, joka on kuitenkin oikeassa lähes 100 % ajasta, voidaan sanoa että netissä tarjottavat pienlainat, pikalainat (https://seriffilaina.fi/pikalaina-heti/) ja muut luotot ovat lähes aina vakuudettomia eikä niihin tarvita takaajia.​ Toisaalta taas pankeistakin on mahdollista saada näitä lainoja, mutta silloin pitää yleensä olla melko hyvät suhteet pankkiin. Netistä vakuudettomia lainojen saaminen käy huomattavasti helpommin.

Mutta kuten niin monesti, se että vakuuksia ei tarjota ei tee pelkkää hyvää ja etua. Koska se nimittäin kasvattaa lainaamisen riskiä lainanantajan näkökulmasta, nostaa se samalla myös lainan hintaa. Yleensä mitä enemmän on antaa vakuuksia ja takaajia lainaajalle, sitä edullisemmin tai suurempia summia voi lainaa saada.

lainaa ilman vakuuksia

Tämä onkin vakuudettomien lainojen toinen heikkous. Lähes koskaan ei ole oikein mahdollista saada yli 10000 euron vakuudetonta lainaa, ja näin suurien lainojenkin saaminen ei todellakaan onnistu kaikilta. Se että vakuuksia ei ole, rajoittaakin selvästi myös saatavilla olevia summia.

Jos kuitenkin etsit sellaista 500 - 2000 euron lainaa, ei tämä yleensä ole ongelma. Ehkä vielä jonnekkin 5000 euroon voi saada netistä aika helpolla vakuudettomia luottoja, mutta sen jälkeen viimeistään alkaa seula tiukentua ja lainahanat mennä kiinni. Tämän takia yleistä onkin, että pieniä lainoja otetaan ilman vakuuksia, mutta sitten suurempien kanssa on melkein pakko tarjota joko näitä tai sitten antaa takaajia.​

Pankit ovat nykyään myös melko nihkeitä tarjoamaan näitä lainoja ilman vakuuksia, joskin niitä on tarjolla vielä kulutusluottojen ja joustoluottojen alla.​ Yleensä näissä joutuu kuitenkin perustelemaan lainaa enemmän, hakemuksia käsitellään kauemmin ja ehdot ovat tiukemmat. Tämän takia tälläisiä vippejä haetaankin nykyään enimmissä määrin netin kautta.

Vakuudeton ei tarkoita etteikö se aiheuttaisi ongelmia

Tavallaan se että lainaa vasten ei anna vakuuksia voi luoda valheellisen mielikuvan lainasta, sillä se ei todellakaan tarkoita sitä että jos lainaa ei saa maksettua takaisin, niin voisi vain kävellä pois ja jättää ongelmat toisen harteille.

Tai no, jos elämä on jo ihan sekaisin niin ehkä näin, mutta normaaleissa tilanteissa on tällä seuraamuksia jotka voivat olla jopa pahempia kuin vakuuden menettäminen olisi ollut. Nimittäin jos lainaa ei saada maksettua, vielä lainaaja asian lopulta oikeusistuimiin, jotka voivat lopulta määrätä maksuhäiriömerkinnän henkilölle, joka ei vieläkään ole maksanut vippiään takaisin.

Ongelma maksuhäiriömerkinnässä on se, että sen seuraamukset ovat yleensä paljon laajemmat kuin etukäteen osaisi oikein ajatellakkaan. Ainoa ongelma ei nimittäin ole sitten se, ettei saa uusia lainoja. Ei... se vaikuttaa nimittäin paljon laajemminkin. Nimittäin tämän merkinnän jälkeen et esimerkiksi voi ostaa mitään osamaksulla ja joskus ei edes postiennakolla. Vuokra-asunnon saaminen on todella paljon vaikeampaa tämän merkinnän kanssa, ja asunto menee lähes aina mielummin jollekkin toisella jolla tätä ongelmaa ei ole. Ja merkintä voi vaikeuttaa jopa joidenkin töiden saamista. Ja monia muita ongelmia vielä tämän lisäksi, joiden listaaminen veisi liikaa aikaa ja tilaa tähän kirjoitukseen.

Tämän takia vakuudettomia lainoja kannattaakin hakea sen takia, että ei tarvitse erikseen antaa pois jotain omaisuutta, tai koska ei ole valmiina oikein mitään annettavaksi. Ei sen takia, että voisi jättää ne maksamatta.​

Summary
Lainaa Ilman Vakuuksia (2018)
Article Name
Lainaa Ilman Vakuuksia (2018)
Description
Etsitkö lainaa ilman vakuuksia? Katso listaus parhaista vakuudettomista lainoista 2018 tästä, ja hae omasi helposti ja nopeasti jo tänään!
Author

Leave a Comment: